Hulp van DNA bij Surinaams familie onderzoek (Dutch)

Hulp van DNA bij Surinaams familie onderzoek (Dutch)


372 views  

by MyHeritage Webinars, Sila Groeliker

Ready to watch more?

Subscribe now and access all 1550 classes, and have access to 5913 pages of supplemental syllabus materials.

Subscribe

 

Hulp van DNA bij Surinaams familie onderzoek (Dutch)


372 views

Surinamers hebben meer dan anderen lege plekken in hun stamboom. Deze gaten zijn niet met archiefmateriaal te vullen, omdat dit er niet meer is, of nooit is geweest. Dit komt door het verleden van de voorouders. Van sommige voorouders is in de archieven meer terug te vinden dan van anderen. Van de oorspronkelijke bewoners en tot slaaf gemaakten werd lange tijd weinig informatie bijgehouden. Maar ook voor nakomelingen van mensen die als contractarbeider naar Suriname zijn gekomen, is het vinden van informatie niet altijd gemakkelijk. Er zijn veel obstakels wanneer je de voorouders uit Suriname zoekt. Als je de familiegeschiedenis zo compleet mogelijk wilt maken, heb je verschillende invalshoeken en bronnen nodig. Een daarvan is DNA-onderzoek. Dit webinar gaat over hoe je archiefgegevens met familieverhalen en DNA matches zou kunnen combineren om dit tot een geslaagd einde te laten komen.


 
 

Share your Comments:Presenter: MyHeritage Webinars

MyHeritage is the leading global destination for discovering, preserving and sharing family history. Our platform and DNA kits make it easy for anyone, anywhere to embark on a meaningful journey into their past and treasure their family stories for generations to come. Our powerful technology does the searching for you, revealing fascinating new details about your family history — effortlessly.

MyHeritage Webinars
MyHeritage Webinars's Upcoming Webinars
MyHeritage Webinars's Webinar Library

Presenter: Sila Groeliker

Ik ben Sila Groeliker, 63 jaar en geboren in Suriname uit een Surinaamse moeder en een Nederlandse vader. Mijn moeders familie komt uit Nickerie en Barbados en ik heb voorouders die slaven waren. Op mijn achttiende ben ik naar Nederland verhuisd om te studeren. Vanaf 1 januari werk ik niet meer en heb ik meer tijd voor andere zaken. Nu ben ik actief bij de Surinaamse Genealogische Vereniging. Al vroeg heb ik mijn Nederlandse voorouders in kaart gebracht. Met de Surinaamse voorouders wilde het lange tijd niet zo vorderen.  Ik heb dna onderzoek laten doen omdat ik wilde weten waar (in Afrika) mijn voorouders vandaan kwamen. Ook was ik benieuwd of ik lege plekken in mijn stamboom hiermee zou kunnen opvullen. Ik werd enthousiast en ging me er meer in verdiepen. Het is een uit de hand gelopen hobby. Er kan veel met dna!

Sila Groeliker
Sila Groeliker's Webinar Library